På svenska- Ruotsiksi

Informaatiota teknisistä häiriöistä lähetyksissä- Ruotsiksi

Hej!
Som ni säkert känner till har vi senaste veckorna haft stora problem med tystnader i närradion.
Vi får dagligen många samtal och mail angående detta. Vi förstår att många undrar vad som händer, men tyvärr räcker inte våra resurser till just nu för att svara på alla mail och samtal. Vi ska därför försöka bli bättre på att gå ut med information till er delföreningar via mail, och till lyssnarna via vår hemsida.

Vi har för närvarande två olika tekniska fel:
Ett fel sitter i vår studio som orsakar korta hack, både i FM och på webbradion. Det är högst troligt vår ljudprocessor som inte fungerar. Detta fel håller återförsäljaren på att undersöka. Som en tillfällig lösning ska vi imorgon helt koppla bort den apparaten. Följden blir då att vi inte längre har något skydd mot att ljudet ligger för högt eller för lågt. Det gäller därför att tekniker under direktsändningar är extra noggranna med att ljudvolymen ut är bra.

Det andra felet gäller pauser i FM-utsändningen. Felet sitter någonstans vid vår utrustning i masten. Tyvärr har vi av olika orsaker inte helt hittat felet ännu. Mycket talar för att grundfelet ligger hos Telia och trots att vi felanmält detta två gånger har inget hänt. Vi gjorde en ny felanmälan igår och hoppas nu att de felsöker detta ordentligt.
Utöver det blev grundfelet troligen ännu större efter det att Teracom genomförde en förändring med vår utrustning.

Förutom att lösa de akuta problemen jobbar vi just nu även med långsiktiga lösningar för att helt få bort dessa två problem. Detta kommer innebära höjda årliga kostnader för Borås Närradioförening, men ger oss en säkrare drift.

Borås Närradio har senaste 10 åren växt med nya föreningar och erbjuder dessutom mer service mot våra delföreningar än vad vi gjort tidigare. Exempelvis har vi infört centralinspelning av referensband, informationsslingan, webbradio och vår hemsida. Ansvaret har därför ökat men vi har ungefär lika mycket ideella krafter som tidigare. Detta medför att vi ibland inte hinner med att göra allt som behövs. Så om er förening har möjlighet att hjälpa till mer än vad ni gör idag får ni gärna hör av er. Ju fler vi är som hjälper till ju snabbare kommer vi kunna åtgärda fel. Det finns många olika typer av uppgifter i vår förening så det krävs ingen teknisk kunskap för de flesta av uppgifterna.

Hälsningar
Fredrik
Borås Närradio

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

14.04 | 18:51

Terveisiä, Tranemon tytölle, joka Chessin kanssa käy lenkillä!!!

...
04.03 | 15:41

Kiitos mukava tietää että meitä kuunnellaan
Erittäin tärkeää meille tietää mitä mieltä kuulijat ovant ohjelmistamme
Hyvää talven jatkoa

...
21.02 | 19:21

Heippa! Kiva kuunella teidän ohjelmaa ja ihanaa musiikkia soitatte. Olen täällä ensi kertaa vaikka olen kuunellut teitä useasti. Hyvää jatkoa teille!

...
04.11 | 14:59

Kiva kun laitat nuot meidänkin touhut tunnetuksi. Ennu

...
Du gillar den här sidan